Windows 10 kopen

Foto van het Remarkables gebergte in Queenstown, Nieuw Zeeland.
Windows 10 is een serie van besturingssystemen ontwikkeld door Microsoft en uitgebracht als onderdeel van de Windows NT-familie van besturingssystemen. Het is de opvolger van Windows 8.1, bijna twee jaar eerder gelanceerd, en werd uitgebracht aan de productie op 15 juli 2015, en op grote schaal vrijgegeven aan het grote publiek op 29 juli 2015. Windows 10 is beschikbaar gesteld als download via MSDN en Technet, en als gratis upgrade voor de verkoop van Windows 8 en Windows RT via de Windows Store. Windows 10 ontvangt voortdurend nieuwe versies, die zonder extra kosten voor de gebruikers beschikbaar zijn, naast extra proefversies van Windows 10, die beschikbaar zijn voor Windows Insiders gebruikers. Apparaten in bedrijfsomgevingen kunnen deze updates in een langzamer tempo ontvangen, of gebruik maken van lange termijn support mijlpalen die alleen kritische updates ontvangen, zoals beveiligingspatches, gedurende hun tienjarige verlengde ondersteuningsduur.
klik hier voor Ramen 10 pro kopen
Een van de meest opvallende kenmerken van Windows 10 is de ondersteuning van universele toepassingen, een uitbreiding van de Metro-achtige toepassingen die voor het eerst in Windows 8 werden geïntroduceerd. Universele toepassingen kunnen worden ontworpen om te draaien op meerdere Microsoft-productfamilies met bijna identieke code, waaronder pc's, tablets, smartphones, embedded systemen, Xbox One, Surface Hub en Mixed Reality. De Windows-gebruikersinterface werd herzien om overgangen tussen een muisgeoriënteerde interface en een voor het aanraakscherm geoptimaliseerde interface te verwerken op basis van de beschikbare invoerapparaten - met name op 2-in-1-pc's bevatten beide interfaces een bijgewerkt startmenu dat elementen van het traditionele Windows 7-startmenu met de Windows 8-tabbladen bevat. Windows 10 introduceerde ook de Microsoft Edge webbrowser, een virtueel desktop systeem, een venster en desktop management functie genaamd Task View, ondersteuning voor vingerafdruk en gezichtsherkenning login, nieuwe beveiligingsfuncties voor bedrijfsomgevingen en DirectX 12.

Windows 10 kreeg in zijn oorspronkelijke versie overwegend positieve kritieken. Critici prezen de beslissing van Microsoft om een desktop-georiënteerde interface te bieden in lijn met eerdere versies van Windows, in tegenstelling tot de tablet-georiënteerde aanpak van Windows 8, hoewel de touch-georiënteerde gebruikersinterface modus van Windows 10 werd bekritiseerd voor het bevatten van regressies van de touch-georiënteerde interface van zijn voorganger. Critici prezen ook de verbeteringen van de software in Windows 10 ten opzichte van Windows 8.1, de integratie met Xbox Live, evenals de functionaliteit en mogelijkheden van Cortana's persoonlijke assistent en de vervanging van Internet Explorer door Edge. De media heeft echter kritiek geuit op de veranderingen in het gedrag van het besturingssysteem, met inbegrip van de installatie van verplichte updates, de bezorgdheid over de privacy van de gegevensverzameling door het besturingssysteem voor Microsoft en zijn partners, en de adware-achtige tactiek die wordt gebruikt om het besturingssysteem te promoten bij de lancering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *